EVENIMENTE

05 februarie 2021 – eveniment de încheiere a proiectului ,,Tata-Școala: pas cu pas” organizat în incinta Asociației Împotriva Violenței ,,Casa Mărioarei”. La eveniment au participat membrii echipei și grupul de persoane instruite pentru a deveni viitori formatori. În cadrul acestui eveniment a avut loc înmânarea certificatelor de participare, dar și lansarea manualului și programului „Învăț să fiu tată” – acel suport informațional indispensabil pentru persoanele antrenate să lucreze cu grupuri de femei și bărbați.

10 decembrie 2020 – Asociația Împotriva Violenței ,,Casa Mărioarei” a marcat Ziua Internațională a Drepturilor Omului și încheierea Campaniei de 16 zile de activism împotriva violenței în bază de gen prin participarea la Adunarea Generală a Platformei pentru Egalitatea de Gen.

5 decembrie 2020 – Asociația Împotriva Violenței ”Casa Mărioarei” a fost gazda atelierului ” Colorăm lumea în oranj”, desfășurat de Asociația Femeilor din Poliție în parteneriat cu Centrul de Justiție Familială și Asociatia Impotriva Violentei „Casa Marioarei”. Acest eveniment a fost organizat în cadrul Campaniei ,,16 zile de activism împotriva violenței în bază de gen”.

23 octombrie 2020 –  A avut loc întrunirea grupului de lucru pentru crearea ,,Centrului de Justiție Familială” în Moldova, care a avut drept scop definitivarea conceptului centrului, beneficiarilor și a serviciilor prestate. La acest eveniment a participat dna Elena Burca, președintele Asociației Împotriva Violenței ”Casa Mărioarei”.

24 iunie 2020 – Eveniment on-line  în cadrul proiectului  ,,Tata-Școală:pas cu pas” în cadrul căruia persoanele de resurse au vorbit despre experiențele acumulate în rol de tată, cum au depășit fricile, care au fost cele mai emoționante clipe și cum au reușit să îmbine cariera cu viața de familie.

06 martie 2020 – Cele mai sportive fete din echipă au reprezentat ,,Casa Mărioarei” la Campionatul de Volei, dedicat „Zilei internaționale a Femeii”. La acest eveniment au participat subdiviziunile de urmărire penală din cadrul IGP și reprenzentantele Societății Civile.

19 decembrie 2019 – În această zi copii din Centru au avut parte de o serbare plină de bucurii, veselie, cântece, dulciuri și emoții care vor rămâne în sufletul lor pentru totdeauna. O zi plină de zâmbete, daruri și MoșCrăciun.

10 decembrie 2019 -Ziua Internațională a Drepturilor Omului, marchează finalul campaniei “16 zile de activism împotriva violenței în bază de gen” în acest context, Asociația Împotriva Violenței “Casa Mărioarei” în parteneriat cu Centrul de Drept al Avocaților și Inspectoratul de Poliție sector Centru au organizat o întâlnire ce a avut drept scop consolidarea forțelor organizațiilor care prestează servicii pentru femeile în situații de risc.

26 noiembrie 2019 – în cadrul Campaniei „16 zile de activism împotriva violenței în bază de gen”, Asociația Împotriva Violenței ”Casa Mărioarei” în parteneriat cu Biroul Național de Probațiune Ciocana, au organizat două ore instructiv-educative, cu participarea elevilor claselor a VIII-a și a IX-a a Liceului Teoretic ”Petru Zadnipru” mun. Chișinău. Activitatea a avut drept scop informarea elevilor despre necesitatea implicării fiecăruia dintre noi împotriva culturii violenței.

24 iulie 2019  – În scopul eficientizării activităţii de probaţiune cât şi a unei colaborări productive colaboratorii Biroului de Probațiune Ciocana au participat la o masă rotundă cu reprezentanții Asociației Împotriva Violenței în Familie ”Casa Mărioarei”. Obiectivul acestei întruniri a fost identificarea unor modalități eficiente de colaborare în vederea acordării suportului psiho-social beneficiarilor sau familiilor acestora.