Istorie

Asociația împotriva Violenței în Familie "Casa Mărioarei" este o asociație non-guvernamentală, democratică, independentă, non-politică și non-religioasă fondată în anul 2000 la inițiativa și cu suportul Primei Doamne Antonina Lucinschi, cu scopul de a oferi sprijin femeilor și copiilor supraviețuitori ai violenței în familie.

De la fondare Asociația s-a axat pe prevenirea și combaterea violenței în bază de gen. În anul 2004, Asociația a deschis primul Centru (la nivel național) de asistență social, juridică, psihologică și adăpost temporar pentru femei şi copiii dânselor - supraviețuitori a violenței în familie.

Asociația este formată din membri, având următoarea structură organizatorică:

  • Adunarea Generală
  • Consiliul de administrație
  • Comisia de cenzori
  • Președinte
  • Vicepreședinte

În cadrul Centrului, gestionat de Asociație,mai  activează 10 profesioniști: asistenți sociali, psihologi, avocați, psiho-pedagog, medic, lucrători sociali, inclusiv voluntari naționali și internaționali.

Pe parcursul anilor 2000-2014, Asociația Împotriva Violenței în Familie "Casa Mărioarei" a implementat peste 20 de proiecte și a asistat peste 15.000 de femei și copii - supraviețuitori ai violenței în familie.

Misiune
Asociația Împotriva Violenței în Familie "Casa Mărioarei" oferă gratuit servicii de calitate (consiliere psihologică, asistență socială, juridică, medicală și adăpost) pentru femei și copiii dânselor(cu vîrsta de la 3 ani) -  supraviețuitori ai violenței în familie.

Viziune
Asociația Împotriva Violenței în Familie "Casa Mărioarei" pledează și promovează o lume fără violență cu un mediu familial sănătos, înconjurat de dragoste și armonie.

Asociația se focusează pe trei piloni strategici: Asistență, Prevenire şi Consolidarea capacităților.

 

 

 

 

News

16 zile de activism împotriva violenţei în bază de gen

16 zile de activism împotriva violenţei în bază de gen

Cu fiecare zi,voluntarii nostri devin tot mai creativi. Ne bucurăm mult că avem susținători, pentru a combate violența în familie.

Orange Day!

Orange Day!

Campanie internaţională de prevenire şi combatere a violenţei împotriva femeilor şi fetelor.  sursa: AntiViolenta.md

Fii voluntar!

Fii voluntar!

Voluntariatul este o formă de activitate accesibilă şi constructivă pentru elevii şi studenţii care sunt gata să ofere o parte din timpul lor activităţilor de prevenire şi combatere a fenomenului de violenţă în familie. Asociaţia Împotriva Violenţei în Familie"Casa Mărioarei" promovează activitatea de voluntariat oferind tinerilor posibilitatea de a se autodezvolta....

Implicăte!

Implicăte!

Paricipă la acţiuni de prevenire şi combatere a violenţei în familie. Fii cel care poate face o schimbare. Doar împreună putem pune capăt durerii!

JoomShaper