Despre noi

 

      Asociaţia Împotriva Violenţei „Casa Mărioarei” este o organizaţie non-guvernamentală şi non-comercială care acordă adăpost temporar, asistenţă psihologică, juridică, socială, medicală femeilor şi copiilor săi – victime ale violenţei în familie din toată republica, nu doar din municipiul Chişinău. Asociaţia activează din anul 2000 şi pe parcursul acestei perioade de timp am reuşit să acordăm asistenţă gratuită şi suport unui număr de peste  12 000 de femei.
În republică circa 63% de femei pe parcursul vieţii suferă cel puţin de una din formele violenţei – fie fizică, fie psihologică, sexuală, economică sau spirituală.
Anual în Centrul „Casa Mărioarei” peste 1000 de beneficiare primesc suport informaţional, consiliere psihologică, asistenţă juridică, în caz de necesitate - adăpost de la 1 lună pînă la 6 luni.
Oferim beneficiarelor un mediu sigur pentru reabilitarea lor, mobilizarea şi fortificarea resurselor proprii, restabilirea imaginii de sine, autoapreciere şi acceptarea propriei responsabilităţi.
Totodată, în adăpost sunt oferite servicii de consiliere şi reabilitare pentru copiii minori ai beneficiarelor, şi ei, la rândul lor, supuşi violenţei în familie.

 

 

 

News

16 zile de activism împotriva violenţei în bază de gen

16 zile de activism împotriva violenţei în bază de gen

Cu fiecare zi,voluntarii nostri devin tot mai creativi. Ne bucurăm mult că avem susținători, pentru a combate violența în familie.

Orange Day!

Orange Day!

Campanie internaţională de prevenire şi combatere a violenţei împotriva femeilor şi fetelor.  sursa: AntiViolenta.md

Fii voluntar!

Fii voluntar!

Voluntariatul este o formă de activitate accesibilă şi constructivă pentru elevii şi studenţii care sunt gata să ofere o parte din timpul lor activităţilor de prevenire şi combatere a fenomenului de violenţă în familie. Asociaţia Împotriva Violenţei în Familie"Casa Mărioarei" promovează activitatea de voluntariat oferind tinerilor posibilitatea de a se autodezvolta....

Implicăte!

Implicăte!

Paricipă la acţiuni de prevenire şi combatere a violenţei în familie. Fii cel care poate face o schimbare. Doar împreună putem pune capăt durerii!

JoomShaper